Over ons

Voor kinderen die verpleegkundige zorg nodig hebben is het niet makkelijk om ergens te kunnen logeren. Terwijl juist deze ouders ook zo nu en dan even de tijd voor zichzelf of de rest van het gezin nodig hebben. Logeerhuis de Maneschijn biedt een veilige en huiselijke omgeving voor het kind, waar die wordt opgenomen in ons gezin met 3 jonge kinderen. Zo hopen wij een plek te creëren waar kinderen zich op verheugen om naar toe te gaan.

Wie zijn wij

De familie Miedema bestaat uit Siska, Jurrian en drie jonge kinderen: Dillen, Wessel en Hanna. We wonen in een gemoderniseerde woonboerderij met ruime kamers, een grote tuin en een heleboel leuke dieren.

Siska

Siska is verpleegkundige en werkt in de kinderthuiszorg met onder andere ernstige epilepsie en trachea canules. Ook heeft zij een aantal jaren in de thuiszorg en een ziekenhuis gewerkt en daar de volgende verpleegkundige handelingen uitgevoerd:

  • Het verzorgen/vervangen van mic-key voedingsbutton
  • Het verzorgen/vervangen van neus-maagsondes
  • Sondevoeding toedienen
  • Het bedienen van een voedingspomp
  • Medicatie toedienen
  • Het katheteriseren bij kinderen

Siska is BIG geregistreerd en in bezit van een kinder-EHBO-diploma. Ook staat zij ingeschreven bij het kwaliteitsregister verpleegkundige en verzorgende. Als het nodig is, staat zij altijd open om niet bekwaamde verpleegkundige handelingen aan te leren in het ziekenhuis of thuissituatie.

Logeerhuis de Maneschijn Hoogezand

Jurrian

Als broertje van een gehandicapte broer is het meehelpen Jurrian al van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Hij is zelf werkzaam in de scheepsbouw als project engineer. De zorgtaken zullen daarom dan ook vooral door zijn vrouw Siska worden uitgevoerd en helpt hij waar hij kan.

Wat bieden wij aan

Logeerhuis de Maneschijn is een logeeropvang voornamelijk beschikbaar in de weekenden, maar in overleg is logeren ook doordeweeks mogelijk. De logeerdata zullen wisselen in verband met Siska’s baan in de kinderthuiszorg. De logeerpartijen zijn altijd op ontspanning gericht. Niks moet en alles mag. We kijken naar de behoefte van het kind en passen daar de activiteiten op aan. Houd je kind bijvoorbeeld heel erg van dieren? Dan kan je kind bij ons spelenderwijs kennis maken met honden, geiten, schapen, paarden en kippen. Houd er wel rekening mee dat ons logeerhuis geen vervoer van of naar huis faciliteert. Dit zal zelf door de ouders of verzorgers verzorgd moeten worden.

Meer weten over de begeleiding

Ontmoet de begeleiders

Siska Miedema

Eigenaresse - Begeleider - Verpleegkundige

Jurrian Miedema

Begeleider - Ervaringsdeskundige

Familie Miedema

De familie Miedema bestaat uit Siska en Jurrian en hun 3 kinderen, Dillen, Wessel, Hanna en een heleboel leuke dieren. 

Kinderen kunnen hier spelenderwijs kennis maken met honden, geiten, schapen, paarden en kippen in een gemoderniseerde woonboerderij.